Categorii
Newsletter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 

SOLUTII DE ILUMINAT CU LED PENTRU EFICIENTIZAREA CONSUMULUI DE ENERGIE ELECTRICA

Iluminatul are o influenţă majoră asupra performanţelor şi securităţii muncii atât  în activităţi industriale cât şi în cele de birou.

Electroglobal deţine experienţa în oferirea de soluţii de iluminat industrial şi comercial interior/exterior, utilizand tehnologia LED.

Realizăm proiectare luminotehnică, axându-ne pe stabilirea nivelelor optime de iluminare ale diverselor obiective, atât la interior cât şi la exterior. Prin experienta si know-how-ul specialiştilor nostri vă înțelegem nevoile şi vă oferim soluţii adaptate cerinţelor dumneavoastră.

În plus, Electroglobal vă oferă la cele mai bune prețuri toate componentele sistemului de iluminat:


AVANTAJELE ILUMINATULUI CU LED

  • economie de energie electrică de peste 50%
  • Costuri de mentenanță minore datorită duratei de funcționare > 50.000 ore
  • Rezistente la șocuri mecanice sau factori meteorologici
  • Distribuție uniformă a luminii pe suprafața destinată, lumină albă naturală
  • Luminează cu o putere nominală imediat după aprindere și nu pierde intensitatea semnificativ în timp
  • Culori vii și bine definite care nu se modifică în timp 
  • Cos φ este peste 0.95 eliminându-se costurile cu compensarea energiei reactive


DESPRE LUMINA DIN SURSE LED

Calitate superioară a luminii:   Scopul unei surse de lumină este să imite cât mai bine lumina naturală, cel mai important aspect constând în modul în care ochiul uman percepe culorile. Dacă sursa de iluminat are aceeași calitate ca lumina soarelui atunci ea are valoarea CRI maximă, egală cu 100 (0 este minimul). Sub valoarea CRI de 80 culorile încep să nu mai fie văzute corect, fenomen care devine pronunțat de la CRI 70 în jos.
Spre exemplu, un roșu poate avea nuanțe de vișiniu la lumina unui neon iar la lumina zilei să fie roșu aprins. În plus, lămpile care au CRI mai mic de 70 pot fi obositoare pentru ochi, pot genera dureri de cap sau chiar amețeli ușoare.
Majoritatea becurilor economice au CRI de 70 sau mai puțin, becurile LED au CRL de minim 80.

 

Verde, ecologic:   Becurile economice conțin un amestec de substanțe printre care și mercur, foarte periculos pentru mediu și oameni. Din acest motiv deșeurile din aceste surse de iluminat trebuie depozitate numai în locuri special amenajate. Sursele de iluminat cu LED nu conțin mercur sau alte substanțe toxice. 


Lumina sanatoasă:   Becurile economice emit în timpul funcționării radiații ultraviolete (UV) care pot avea un efect negativ asupra sănătății, pigmentilor de culoare și a materialelor plastice. Becurile cu LED nu emit radiații UV.                    
Dispozitivele cu LED se aprind imediat și cu luminozitate maximă. Neonul și mai ales becul economic pot avea nevoie de minute întregi pentru a atinge nivelul maxim de lumină. Becurile cu LED se pot alimenta, avâ
nd aceleași performanțe luminoase, într-o plajă mare de tensiuni, de exemplu între 85V și 250V. Luminozitatea unui astfel de bec va fi aceeași atunci când tensiunea de la rețea variază.