Categorii
Newsletter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Panouri operatoare

Sisteme HMI performante pentru monitorizarea și controlul proceselor industriale, utilizate la nivel de mașină cât și în soluții SCADA, de la producători consacrați Siemens, Schneider Electric, Eaton. Eficiența este asigurată de o gamă completă de soft dedicat pentru HMI: SIMATIC WinCC (TIA Portal), SIMATIC WinCC, Schneider Vijeo Designer, Eaton Galileo. Gama cuprinde de la terminale programabile basic, mono-color sau color, tactile sau cu taste,  până la cele mai avansate, grafice, cu redare video, cu diagonală până la 22". O altă gamă de produse disponibile sunt terminalele programabile mobile ce oferă o flexibilitate ridicată, fără cablu de conexiune, robuste, adaptabile la divese aplicații în mișcare.

                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                 

          Gamele de panourile programabile disponibile la SIEMENS sunt:

  • SIMATIC HMI Basic Panels 1st Generation - entry-level, cu dimensiuni intre 3" si 15" ideale pentru mașini compacte și sisteme simple, cu ecran tactil și taste; disponibile și în varianta SIPLUS, pentru utilizare în medii extreme de funcționare.
  • SIMATIC HMI Basic Panels 2nd Generation - 4", 7", 9" si 12" ecran wide cu rezoluție mare, vin ca o modernizare a Basic Panel 1st Generation și oferă o funcționalitate ideală pentru aplicații entry-level; disponibile și în varianta SIPLUS, pentru utilizare în medii extreme de funcționare.
  • SIMATIC HMI Key Panels - sunt panouri operatoare doar cu taste, gata de funcționare fără o configurare complexă în prealabil. Sunt destinate mașinilor ce necesită controlul direct al operatorului.
  • SIMATIC COMFORT PANELS - panouri operatoare high-end pentru aplicații complexe cu ecran de la 4" până la 21.5" integrabile TIA Portal via SIMATIC WinCC; disponibile și în varianta SIMATIC HMI Comfort Outdoor Panels destinate condițiilor extreme de funcționare. Cu  temperaturi -30 °C ...  +60 °C , rezistentă la șoc, grad de protectie ridicat IP65, rezistenta UV, rezistență umiditate 90%, se pot utiliza în depozite frigorifice, zone deșert ( oil & gas ), industrie minieră, industrie navală, zone tropicale etc.
  • SIMATIC Mobile Panels 2nd Generation - sunt succesoarele generației mai vechi SIMATIC HMI Mobile Panels x77, disponibile în variante de 4", 7" și 9" , în construcție cu sau fără buton de urgență pentru operator. Dedicate aplicațiilor unde mobilitatea operatorului este esențială, aceste panouri se pot conecta fie prin fir, fie Industrial Wireless LAN, având și un grad de protectie ridicat IP65.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                Terminale programabile Schneider Electric:                                                                                                                                                                                 

  • Magelis GTO, GTU - panou operator avansat în construcție 3.5"... 12.1", destinat aplicațiilor complexe : mașini compacte, sisteme împachetare, industrie alimentară, industrie farmaceutică.
  • Magelis STO, STU - oferă o soluție de optimizare a costurilor dedicate utilizării în aplicații la mașini simple și în infrastructura. Disponibile constructiv 3,4"...5,7".
  • Magelis XBT GK - panouri operatoare avansate, cu operare prin taste și ecran tactil, disponibile în costructie 5,7" si 10,4" . Acestea sunt dedicate aplicațiilor industriale cu medii severe, industria metalurgică, minieră etc.
  • Magelis XBT GT, GTW - terminale programabile avansate, cu operare prin ecran tactil, în constructie 3,8"...15", dedicate aplicațiilor complexe industriale: mașini , industrie alimentară, infrastructură, automotive. Magelis GTW adoptă ca și sistem de operare Windows, ceea ce conferă aplicații complexe : suport video, webserver, webcam management.
  • Magelis XBT N, R, RT - panouri operatoare monocrom, disponibil în 3 culori ( verder, roșu, orange) cu display text de la 1 la 4 linii, acționate cu taste și ecran tactil. Sunt dedicate pentru mașini compacte, simple.