Categorii
Newsletter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Automate programabile

Gamă largă de automate programabile (PLC) de la producători consacrați: Siemens, Schneider Electric, Eaton.

Micro PLC sau relee inteligente Siemens Logo, Schneider Electric Zelio și Eaton Easy sunt destinate pentru automatizări mici atât în sector comerecial cât și în sector industrial. Aparatele pot fi în construcție modulară compactă sau construcție modulară extensibilă cu module de intrări, ieșiri și de comunicație. În funcție de tipul de programare ales, pot fi variante cu display integrat sau fără display. Pentru aparatele Siemens Logo există și varianta de display extern. Ca și module de extensie suplimentare putem avea module de intrări, module de ieșiri, module analogice de ieșiri, module analogice de intrări, module de ieșiri pe releu. Pentru a îmbunatați performanțele acestor aparate se pot adauga și module de comunicație: Ethernet, Modbus, EIB/Knx, GSM/GPRS Net. Programarea acestor relee inteligente se realizează în limbajele Ladder sau FBD, putând fi executată cu ajutorul sofware-ului dedicat de producător: Siemens Logo Soft Comfort V8, Schenider Electric Zelio Soft, Eaton EasySoft. Aparatele ce dispun de display integrat, se pot programa direct cu ajutorul tastelor existente, fără a necesita software de programare.

 

Gama de PLC basic cuprinde Siemens Simatic S7-1200, Schneider Electric Modicon M221, Modicon M241, Modicon M251, Modicon TSX Micro, Modicon M238, Modicon M258, Eaton XC 121, Eaton XC 152. Sunt aparate destinate aplicațiilor din gama low-mid disponibile în construcție standard și safety. Aceste aparate dispun de intrări/ieșiri integrate. Ca și module de extensie suplimentare putem avea module digitale de intrări, module digitale de ieșiri, module analogice de ieșiri, module analogice de intrări, module de ieșire pe releu. Sunt disponibile și module speciale IO-LINK, cântărire. Pentru a îmbunătăți performanțele acestor aparate, pe lângă porturile de comunicație deja integrate la unele versiuni, se pot adăuga și module de comunicație: Profibus, Profinet IO, Modbus, GSM/GPRS, RFID. O altă facilitate regasită de aceste produse este opțiunea de webserver integrat. Ca și aplicații pentru aceste PLC-uri basic amintim:

  • sisteme benzi transportatoare
  • lifturi
  • mașini de împachetat
  • mixere
  • control HVAC
  • control pompe
  • control iluminat
  • etc.

 

Automatele programabile Siemens Simatic S7-1500, Simatic S7-400, Simatic S7-400/S7- 400H/S7-400F/400F/FH, S7-300, Schneider Modicon M340, Modicon M580, Modicon Premium, Modicom Quantum, Eaton XC100, Eaton XC200 fac parte din gama de automate programabile advanced, automate programabile ce pot gestiona aplicații de complexitate medie si ridicată. Puterea procesoarelor constă în timpi minimi ai ciclurilor, în timp ce integrează și mai multe funcții de comunicație, diagnoză, memorie flexibilă și stocare de date.

 

Noul Simatic S7-1500 este succesorul pe termen lung pentru binecunoscutul Simatic S7-300. Aceste automate programabile sunt în construcție modulară având posibilitatea de extindere cu diverse module de intrări, ieșiri cât și module de comunicație ce acoperă cele mai folosite protocoale: Profibus DP, Ethernet, Profinet, Modbus etc.