despre compania beneficiară

Începând cu anul 2017 Bramac este membră a BMI GROUP, cel mai mare producător din Europa de sisteme de acoperișuri plane și înclinate. BMI GROUP s-a format ca urmare a fuziunii dintre Braas Monier Building Group, liderul european în producerea de sisteme pentru acoperișuri înclinate și Icopal Group, liderul european în producerea de sisteme pentru acoperișuri plane.Ca și rezultat al acestei fuziuni, BMI poate furniza acum clienților săi soluții complete pentru acoperiș, la cele mai înalte standarde.

 detaliile proiectului
    • Situaţia iniţială 

      Instalaţia de automatizare este constituită din trei axe liniare, cu mişcări atât în plan orizontal, cât şi în plan vertical. Două dintre axe au două motoreductoare de antrenare având cuplaj mecanic rigid între ele, iar antrenarea axelor a fost realizată  cu ajutorul unor motoare asincrone acţionate direct-on-line.

      Procesul tehnologic impunea mişcări mecanice discontinue, menţinerea în poziţie a axelor era asigurată de frânele electromagnetice de pe motoreductoare. Datorită tipului de acţionare utilizat, instalaţia a fost supusă la şocuri mecanice de amplitudine ridicată şi vibraţii mecanice semnificative la porniri şi la opriri, fapt ce a dus la o uzură mecanică considerabilă.

    • Obiectivul proiectului

      Beneficiarul a dorit modernizarea acţionărilor electrice la instalaţia automatizată de introducere a ţiglelor în zona camerelor de uscare, urmărind diminuarea şocurilor şi a vibraţiilor mecanice.

    • Soluţia oferită                                                                                                                                                                                Echipa Electroglobal a implementat un sistem de control de precizie superioară, integrat în fluxul de automatizare existent. În urma analizei procesului de funcţionare al instalaţiei am optat pentru schimbarea tipului de acţionare direct-on-line actual cu acţionare de turaţie variabilă, de poziţionare. Motoreductoarele vechi au fost înlocuite cu unele noi, echipate cu encoder, frână electromagnetică şi ventilaţie exterioară (forţată).

    • Perioada de implementare: decembrie 2016 – ianuarie 2017
    • Echipamente folosite

      - secvenţa de funcţionare a instalaţiei este controlată de un PLC din gama de top Siemens;
      - acţionarea motoarelor este realizată de cele mai performante convertizoare de frecvenţă Siemens.

    • Provocări

      Datorită perioadei scurte de implementare s-au făcut eforturi de pregătiri anticipate, astfel încât în  decurs de două zile de la demararea lucrărilor de modernizare instalaţia a fost pregătită pentru începerea testelor.

    • Situaţia finală

      Obiectivul proiectului a fost îndeplinit cu succes, ca atare, şocurile, respectiv vibraţiile mecanice în instalaţie s-au redus considerabil, ajungând la valori neglijabile.

    • Beneficii
      - reducerea costurilor de mentenanţă datorită uzurile mecanice reduse;
      - creşterea productivităţii datorită timpilor reduşi de mentenanţă;
      - creşterea gradului de precizie al instalaţiei;
      - micşorarea consumul energetic;
      - introducerea unui nou produs în portofoliul Bramac.

Aveţi un proiect similar? Doriţi mai multe detalii despre beneficiile proiectului implementat?
Trimiteţi acum o solicitare către echipa de proiect a Electroglobal.